Jordprosesjonen — den første jorden
I 2015 inviterte Futurefarmers 50 bønder til å donere en del av sitt land til “The Ancient Grainfield”, som vil gro på Losæter. Jorda ble det første grunnlaget for prosjektet, både symbolsk og fysisk. Til lyden av trommer, traktormotor og eselhover, marsjerte vi i en prosesjon fra Botanisk Hage i Oslo, gjennom Grønland og til Bjørvika.
Her holdt vi en seremoni for en ny bygning og et dokument som erklærte stedet som en allmenning og et fellesgode ble signert av politikere, kunstnere og bønder. Etter det fulgte workshops og en fellesmiddag organisert av Food Studio. Sammen med Futurefarmes var vi ansvarlige for prosjektkoordineringen og arrangementsavviklingen.
Through the Tandoor
Høsten 2018 ble det installert en tandoorovn i Bakehuset, og vi avholdt et bakearrangement som del av et tredagers innvielsesprogram Through the Tandoor. Bakere fra forskjellige baketradisjoner og nasjonaliteter i Oslo ble invitert til å bake i tandoorovnen, og i de andre ovnene. Publikum smakte og spiste seg igjennom mange titalls nanbrød og andre typer bakverk, fylt med krydder og annet fyll, dyppet i smakfulle sauser eller i honning. TIl slutt leste kunstner Sarah Kazmi opp en tekst basert på oppskrifter og handlekvitteringer. Den reflektere på mange måter de ulike reisene og historiene som ligger bak menneskene som var tilstede og brødene som hadde blitt til denne dagen.
Bakehusverksted
Kjernen i prosjektet i Bjørvika, er et bakehus som er åpne for alle. I 2013 var vi med å fasilitere en workshop for å utforske mulige former og funksjoner for dette huset. Deltakerne var gitt ulike oppgaver for å drømme om bakehuset, hvordan det ville se ut og hvordan det kunne fasilitere for bruk for et mangfold av befolkningen. Avslutningsvis formet deltakerne sine konsepter i deig og bakte dem i den midlertidige ovnen.
Potato Planet
I 2014 plantet vi en sirkulær potetåker på Losæter med poteter fra Nordisk Genressurssenter i Norge, donert av Linda Jolly på Hengsenga, Bygdø Kongsgård. Åkeren ble plantet under en Full Moon Gathering i et kollektivt arbeid av lokale aktører og besøkende. Påfølgende høst ble potetene høstet og brukt til å lage potetflatbrød (oppskriften kom fra Mads sin bestemor!). Potetsuppe og potetflatbrød ble servert under det åpne innhøstingsarrangementet som vi organiserte. Oslo Apirary and Aviary bidro med nydelig honningmjød.