Oppdragsgiver: Øyafestivalen
Sted og tid: Oslo, august 2015
Team: Growlab Oslo
Leveranse: Konseptutvikling, visuell kommunikasjon, romlig design, programmering, arrangementsavvikling, dyrkning
Gjester: Kirsty McKinnon (forsker, NIBIO), Pierre Sachet (biodynamisk bonde på Alm Østre), Eva De Moor og Britt Kornum (Food Studio), Annikken Rustad Jøssund (kyllingentusiast)
Foto: Svein Gunnar Kjøde & Growlab Oslo
Å formidle Øyafestivalens innsats for å servere mest mulig økologisk mat og inspirere festivalgjestene til å velge økologisk mat i sin egen hverdag.
Øyafestivalen er Norges største musikkfestival. Øya har et fokus på hvordan deres mattilbud påvirker miljø og klima og serverer mat der 90% har økologiske ingredienser. Vi ble spurt om å bistå dem i å kommunisere deres arbeid omkring mat på en måte som kan involvere og engasjere. Vårt bidrag var Øya Bygård, en små-skala bygård som visualiserte matsyklusen: fra jord til bord og tilbake til jord. Hver dag av festivalen, kom kunnskapsrike aktører innen økologisk matproduksjon og konsum for å dele sin kunnskap og kompetanse i form av mini-presentasjoner og praktiske workshops og smaktester. Bygården skapte en avslappet atmosfære og ble et populært møtepunkt.
Gjennom deltakelse på workshops og uformelle sosiale møter på gården, gikk festivalgjestene noen innblikk og inspirasjon til hva økologisk matproduksjon er og fikk med seg DIY/DIT-oppskrifter hjem. Vi lagde en egen liten nettside for prosjektet med mer informasjon, dokumentasjon av prosjektet og litteratur og ressurser knyttet til bærekraftig matproduksjon.